2010. január 27., szerda

Virsli tésztában

Újabb pár perc alatt hétköznap is összedobható receptet ajánlok, a tegnapi Waldorf salátával remek. Az alapanyagok előregyártottak, és könnyen beszerezhetők. A receptet megint a nosalty.hu-ról loptam.

Virsli tésztában


Hozzávalók:
egy csomag mirelit levelestészta (amit én vettem, teljesen vegan)
egy csomag szójavirsli
liszt
olaj

Idő: Pár perc, ami alatt pont meghallgatható a Sonic Boom Six egyik legújabb EP-je, a Back 2 Skool. A 2 B-side dal remek!

A tésztát felolvasztottam, majd kis asztalra szórt liszten kilapítottam. Gyúródeszka meg ilyenek továbbra sincsenek, de kézzel is simán megy. Akkora téglalapokra vágtam, amikbe harmadolt virslik pont betekerhetők. Minden tésztadarabot bekentem kis olivaolajjal kevert mustárral (nem kell sok, mert kifolyik), majd jöhettek a harmadolt virslidarabok. Úgy érdemes csinálni, hogy a végeket le lehessen zárni és oldalt is rendesen összenyomogatni, nekem a legtöbb kinyílt, kilóg a belük! A tetejére kevés olajat kentem, majd késsel kis csíkokat vágtam bele, hogy jobban nézzen ki. Szezámmaggal nem is próbálkoztam a pogácsás élmények óta, az csak tojásra tapadna. A tepsiben éredmes helyet hagyni nekik bőven, mivel megdagadnak. Most is sütőpapírt használtam, így kevésbé macerás. Sütési idő – amíg szép nem lesz.

5 megjegyzés:

  1. mi az, hogy "felolvasztottad" a tésztát?

    VálaszTörlés
  2. Ja bocs, azt kihagytam, hogy mirelit volt. :) Beleirom.

    VálaszTörlés
  3. tök ugyanezt csináltam hétvégén :) - igaz húsosan, de ugyanúgy salátával toltuk. tényleg gyors és jó kaja

    VálaszTörlés
  4. ja és laktovegások reszeljenek rá füstölt sajtot, az nagyon sokat tud dobni rajta + a maradék virsli nélkül is kisüthető és eladható sajtos ropogósnak :)

    VálaszTörlés
  5. Pont ezen gondolkoztam, hogy egyszer fogok egy ilyen mirelit levelesteszta-tombot, reszelek ra egy tonna sajtot es ugy ahogy van megsutom, eredmeny egy boven fel kilos sajtos rud lesz :)

    VálaszTörlés