Ilyet akkor ettem először, amikor még nem voltam vegetáriánus (nem tegnap volt), de már akkor nagyon bejött. Általában az van, hogy a vega kaja jobban fogy, mint a húsos, inkább azt eszi mindenki, ha jól meg van csinálva. Mi a gusztustalanabb, nyers húst, vagy nyers szóját enni? Szerintem mindkettő jó, csak a bélszín elég drága, meg ellenkezik az elveimmel. Úgyis a fűszerek számítanak, nem magának a húsnak az íze, íme egy remek példa.
Vegan tatár beefsteak (tatárbifsztek)
Hozzávalók:
fél zsák szójagranulátum (a múltkori Haas másik fele)
fél lilahagyma
kis paradicsomkonzerv (a 140 g-os)
ketchup
mustár
fokhagyma
kevés margarin
fűszerek (só, bors, vegeta, chili)
Idő: néhány perc, tökéletes kísérő a Streetlight Manifesto 3 számos akusztikus előadása, Thomas Kalnoky mindent visz!
A szójagranulátumot vegetásba vízbe kell áztatni szokás szerint pár órára, majd a víz leöntése után összekavarni minden hozzávalót. A hagymákat azért érdemes előtte felkockázni. Adagolás ízlés szerint, a lényeg, hogy jó fűszeres legyen. Piritósra kenve a legjobb!
2010. január 18., hétfő
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Ez a cucc apam mennyei melegszenyakremere emlekeztet, legalabbis igy keprol. Csak annal majkrem az alapja. Valami otlet, hogy a majkremet mivel lehet kivaltani? Lehet ovo-lakto is :-)
VálaszTörlésJa lehet ilyet majbol is csinalni. Majkremre tobb lehetoseg is van a boltban, regebben Tescoban is lehetett kapni de most mar nincs, gombas konzerv, papir dobozban, legutobb Intersparban lattam, tobb fajta van, nem rossz. Vagy ha sok penzed van, akkor a Tescoban a bio reszlegben vannak 600 ft-os majkrem szeru vegetarianus kremek, nagyon finomak. Ha sajat gyartasut akarsz, akkor itt egy halom recept, amit a multkor talaltam:
VálaszTörléshttp://nyiregyhaza.kerak.hu/receptek/reckat.php?rec=29&kat=pastetom
Csak halkan jegyzem meg, ezt magyarosan tatárbifszteknek kellene írni. Amúgy király a recept, az ilyen egyszerű dolgokat szeretem. Egyszer kipróbálom. De előbb letöltöm a zenét. :)
VálaszTörlésMozart
Hmm. Jol hangzanak, az tuti. Bar az oldal maga elegge sulyos :-)
VálaszTörlésMozart, csak a kedvedert beleirtam. :)
VálaszTörlésitt a roman hatarhoz kozel van egy tuti megoldas: szojas, husmentes ilyen majkrem szeru dolog a szomszedoknal kurvara olcso, amikor arra jarok, mindig veszek par dobozzal :)
VálaszTörlésA roman mumajkremekrol mar en is legendakat hallottam, de szerintem meg soha nem ettem...
VálaszTörlésA legendak teljesseggel megalapozottak!
VálaszTörlésbeálltam én is a csatasorba és elkészítettem. bár nekem nem lett olyan homogén, mint neked. az enyém sokkal inkább hasonlít a valódi tatárbifsztekre. a tied viszont sokkal gusztább. lassan indíthatnál főző workshopokat:)
VálaszTörlésRemelem, eheto lett. Most neztem valami blogon, 7.000 Ft-ert lehet menni ilyen fozoworkshopra, ha ennyit fizettek, en is inditok. :)
VálaszTörlésNa, én is megcsináltam, most hagyom, hadd érjen össze.
VálaszTörlésElég darabos lett.
Ird meg, milyen lett!
VálaszTörlés