Eljön az idő, amikor a húsos felvágottakat már nem fogyasztó punk-rocker megunja a sajtos kenyeret. Ekkor elkezd kutatni, mi mást lehetne enni. Megpróbálok egy sorozatot összerakni ezekből, mindig egy tippet adva. Szerintem alapszabály, hogy legyen íze a kajáknak, ezért jók a mindenféle ízesítő kenőcsök, pl. piros arany, gulyáskrém, torma, mustár, stb., ezek mindig kenhetők kenyérre. Aztán mindig jó, ha van friss zöldség, ami feldobja a kaját, télen pl. király a retek, az uborka vagy a paprika. Mindig fasza egy kis hagymával vagy erős paprikával feldobni a kaját. Ezek az általános tippek, aztán jönnek a különböző zöldségkrémek, műfelvágottak, stb., amiket majd próbálok ebben a sorozatban összeszedni, elsőként ajánlom az avokádót, ami a vegetáriánusok/veganok nagy barátja. Én nem szoktam krémet készíteni belőle, simán szeletelhető tortaként vagy ahogy akarod, a szeleteket kenyérre dobva és rendesen sózva, borsozva remek reggelit/vacsorát lehet belőle összehozni. Nem olcsó, de egy nagyobb darab akár hetekig is elég lehet. Akkor jó, ha már puha, de még nem rohadt szét. Lopok egy képet is hozzá a netről, ilyen:
2010. január 5., kedd
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Epp plöttyesztek egyet szorgalmasan a konyhapulton. De abbol krem lesz, sok hagymaval! :-)
VálaszTörlésÜdv!
VálaszTörléskíváncsian várom a sorozatot. Nekem a házi mogyorókrémmel ki is merül a tudományom.
Koszi, igyekezni fogok, kovetkezo tervem a vegan korozott.
VálaszTörlésBar a hazi mogyorokrem receptjet atdobhatnad. :)
VálaszTörlés(nem saját találmány, most sajna nem találom hol olvastam)
VálaszTörlésnagyon egyszerű:
én úgy szoktam, hogy ledarálom a natúr földimogyorót, diót és ha van itthon akkor mandulát is (ízlés kérdése, kb. fele-fele dió és mogyoró szokott lenni )
kis adag natúr kakaóport keverek hozzá(épp csak annyit hogy kapjon egy kis sötét színt a cucc)
ezt az egészet mézzel összedolgozom(annyi kerül bele, hogy kenhető legyen a massza,
esetleg egy kis vízzel rá lehet segíteni)
akinek igénye van rá, tehet bele margarint vagy tejet
én nem szoktam, ráadásul a margarintól hűtőből kivéve nem kenhető
sokáig kell vacakolni a dió és mogyoró feltörésével
a zeneválasztást rád bízom:)
koszi!
VálaszTörlésitt az eredeti:
VálaszTörléshttp://www.mindmegette.hu/mogyorokrem.recept