Ez nagyon király lett! Ajánlom mindenkinek. Pillanatok alatt kész, totál olyan, mint az eredeti, lehet személyreszabni (azt raksz bele, amit szeretsz), egyszerűen fasza!
Vegan tofukörözött
Hozzávalók:
1 kocka natúr tofu
kis hagyma
két kanál margarin
mustár
2 kanál yofu (ha van)
fűszerek (só, bors, paprika, fokhagymakrém, egész köménymag)
piros arany
Idő: nagyon gyorsan kész, szóval egy EP-t ajánlok hozzá, a Dead Kennedys – In God We Trust, Inc. lemeze mindenki kedvence, nincs is jobb, mint tofut kavarni a Nazi Punk Fuck Off-ra!
A tofut kézzel szétmorzsoltam, jól megsóztam, szórtam bele kevés borsot, majd belekevertem a margarint. Kell a karizom, villával érdemes nekimenni. A fűszereket ne sajnáljuk, mert a tofunak ugye semmi íze. Belekevertem a kis kockákra vágott hagymát, nyomattam bele fokhagymakrémet (mert már ilyenem is van), jó sok pirospaprikát, csípős piros aranyat ezerrel, majd mustárt ízlés szerint. Hogy könnyedebb legyen az egész, kanalaztam bele tegnapról maradt yofut, jót tett neki. Amikor már azt hittem, kész, rájöttem, hogy illik bele a kömény, de mivel nem vagyok oda érte, csak keveset szórtam bele. Aztán lehet nyomatni piritósra zöldségekkel.
2010. január 7., csütörtök
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
"nincs is jobb tofut kavarni a Nazi Punk Fuck Off-ra!"
VálaszTörlésmeggyőző :D
beirtam, egy "mint"-et, igy mar ertelme is van a mondatnak
VálaszTörléstényleg gecijo volt tofut pépelni DK-re:D
VálaszTörlésDead Kennedysre mindent jo csinalni. :)
VálaszTörlésKipróbáltam, tényleg jó alaprecept. Én most mondjuk egy hibát elkövettem, túl sok csípős pirosaranyat tettem bele. De biztos fogom még készíteni, kevesebb csípőssel..
VálaszTörlésaz első vegán körözöttemet én is tofuból csináltam, de aztán egyszer megpróbáltam kölesből és azóta úgy csinálom, szerintem sokkal jobb. úgy próbáltad már?
VálaszTörlésMeg nem, koszi a tippet, van esetleg recepted is hozza?
VálaszTörlésNa jo, Google segitett
VálaszTörlésmondjuk sok különbség biztos nincs, de azért leírom.
VálaszTörlés1 dl köles
3 dl sós víz
1 pohár szójajoghurt
kb. 1 tk olívaolaj
kb. 1-2 ek citromlé
só, pirospaprika, kömény, lilahagyma
a kölest jól át kell mosni a csap alatt egy szűrőben, aztán a vízben puhára főzni kis lángon (ez elég gyorsan megvan, szóval figyelni kell, mert a végén leéghet az alja).
ha kihűlt, akkor én be szoktam tenni robotgépbe, így sokkal egyszerűbb (a turmix vagy akármi is ugyanúgy jó erre), és eddig sosem tudtam annyira szétfőzni, hogy ne legyen túl darabos. a citromlével meg a joghurttal, aztán az olajjal összemixelem, mehet bele a só, utána a paprika, őrölt kömény, a legvégén meg a lilahagyma. a paprikából és a köményből sokat, a hagymából keveset szoktam.
koszi, kiprobalom
VálaszTörlés