Töltött kelkáposzta
Hozzávalók:
1 fej kelkáposzta
4 nagyobb krumpli
pizzás receptből maradt spenótos keverék
pizzás receptből maradt feltétek (gomba, kukorica, borsó)
pizzás receptből maradt fél üveg szójatejszín
1 kis lilahagyma
fűszerek (só, bors, majoranna, …)
Idő: mint írtam, időigényes, de ha jó zene szól, gyorsan telik az idő. Vasárnap délutáni főzőcskézéshez ideális a Descendents. Személyes kedvencem a legutolsó, Cool To Be You, de mindegyik remek. Ez az igazi pop-punk.
A káposztát levelekre bontottam és több körben fazékba pakoltam, megsóztam, aljára kevés vizet öntöttem és kicsit pároltam. Nem kell szétfőzni, csak hogy kezelhetőbb legyen. A krumplikat megfőztem és a kétféle maradvány cuccal összekevertem. Tehát 2 krumpliból lett spenótos töltelék, 2 másikból gombás kukoricás borsós lilahagymás. Mindkét tölteléket sóztam, borsoztam. A káposztalevelekbe tölteléket kanalaztam, összehajtogattam, a tepsi aljába is raktam pár káposztalevelet, majd rájuk a töltötteket. A tetejére tejszínes szósz került, kis vízzel higított szójatejszín majorannával és színesborssal fűszerezve. Aztán már csak sütni kellett.
Nagyon finomnak tunik! Az also kepen tokre ugy nez ki, mintha egy darabka gepsonka logna ki belole ;-)
VálaszTörlésRaktam bele sutyiban egy kis sonkat is, hatha nem veszitek eszre... (Na jo, igazabol az lilahagyma.)
VálaszTörlésés milyen lett? mert baromi jól néz ki :)
VálaszTörlésNekem izlett, a spenotost majd ma kostolom meg.
VálaszTörlés