2010. január 24., vasárnap

Töltött kelkáposzta

A mai recept teljesen fejből van, nem kellett sokat gondolkozni rajta, az előző napi pizzás maradékokat kellett felhasználnom és volt egy kelkáposztám. Egyszerű, de időigényes volt, legalább elment vele a vasárnap délután. A lenti mennyiségekből baromi sok lesz (2 tepsinyi).

Töltött kelkáposzta

sütés előtt a spenótos

sütés után a zöldséges

Hozzávalók:

1 fej kelkáposzta
4 nagyobb krumpli
pizzás receptből maradt spenótos keverék
pizzás receptből maradt feltétek (gomba, kukorica, borsó)
pizzás receptből maradt fél üveg szójatejszín
1 kis lilahagyma
fűszerek (só, bors, majoranna, …)

Idő: mint írtam, időigényes, de ha jó zene szól, gyorsan telik az idő. Vasárnap délutáni főzőcskézéshez ideális a Descendents. Személyes kedvencem a legutolsó, Cool To Be You, de mindegyik remek. Ez az igazi pop-punk.

A káposztát levelekre bontottam és több körben fazékba pakoltam, megsóztam, aljára kevés vizet öntöttem és kicsit pároltam. Nem kell szétfőzni, csak hogy kezelhetőbb legyen. A krumplikat megfőztem és a kétféle maradvány cuccal összekevertem. Tehát 2 krumpliból lett spenótos töltelék, 2 másikból gombás kukoricás borsós lilahagymás. Mindkét tölteléket sóztam, borsoztam. A káposztalevelekbe tölteléket kanalaztam, összehajtogattam, a tepsi aljába is raktam pár káposztalevelet, majd rájuk a töltötteket. A tetejére tejszínes szósz került, kis vízzel higított szójatejszín majorannával és színesborssal fűszerezve. Aztán már csak sütni kellett.

4 megjegyzés:

  1. Nagyon finomnak tunik! Az also kepen tokre ugy nez ki, mintha egy darabka gepsonka logna ki belole ;-)

    VálaszTörlés
  2. Raktam bele sutyiban egy kis sonkat is, hatha nem veszitek eszre... (Na jo, igazabol az lilahagyma.)

    VálaszTörlés
  3. és milyen lett? mert baromi jól néz ki :)

    VálaszTörlés
  4. Nekem izlett, a spenotost majd ma kostolom meg.

    VálaszTörlés