Krumplis pogácsa vegan módra

Hozzávalók:
25 dkg liszt, fele fehér, fele teljes kiőrlésű rozs (a mennyiségek persze csak érzésre mentek)
2 kanál margarin
1 nagyobb krumpli
kevés élesztő
1 deci szójatej
só
magok
olaj
Idő: sütéssel együtt kb. fél óra, már nem emlékszem, mit hallgattam közben, valószínűleg valami ócska rádióműsort
A krumplit megfőztem, az élesztőt kevés szójatejben hagytam kikelni. (Érdemes meleg helyre rakni.) Összekevertem a lisztet, margarint, élesztőt, krumplit (frissen főzve remekül égette a kezem), sót. Egész jó tészta lett belőle, hagytam kb. egy órát kelni, majd kilapítottam. Gyúródeszka híján maradt a lisztezett konyhapult és a kezem, pogácsa szaggatásra pedig egy feles pohár. :) Sütőpapírra pakoltam a szaggatott pogácsákat, olajjal kentem meg a tetejüket, majd magokat szórtam rá. Sütöttem 15 percet 220 fokon, majd még 10-et 200-on, mert ezt írta a recept. A sok rozsliszttől elég barna lett, eléggé “reform” feelingje van, a biomániákusok esznek ilyeneket, legközelebb tuti több lesz benne a fehér liszt, csak most nem volt több itthon. A krumplit lehet érezni benne, de nem túlságosan, abból is mehet bele több legközelebb. Tervezem még hagymával feldobni, ahogy Muki írja. Mivel nincs benne tojás, elég tömény, a tetejére szórt magok pedig könnyen lehullanak, nem tapadtak rá. Mindezek ellenére sikeres volt az első próbálkozás. Kár, hogy nincs, aki felzabálja az egészet, mielőtt totál kiszárad.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése