Holnap este a legendás KA!booking féle vegangulyás elkészítésével leszek elfoglalva, szóval részben már ma elkészült a pénteki ebéd. (Holnap székelykáposzta lesz.) A múltkori nem túl sikeres borsófőzelék próba után most zöldbabfőzeléket készítettem, ami fogalmam nincs, milyen lett, mert még nem kóstoltam. :) Mindenesetre egész jól néz ki. Hurkát sütök hozzá pecsenyezsíron, de ezt majd inkább frissen, szóval egyelőre csak csomagolva tekinthetők meg ezen csodás vegan találmányok. A zsírból már ettem, remek kenyérre kenve is.
Zöldbabfőzelék sült hurkával
Hozzávalók:
1 kis zacskó mirelit zöldbab
1 kanál liszt
fél fej hagyma
kevés fokhagyma
olaj
fűszerek (só, bors, paprika, majoranna)
Idő: max fél óra alatt kész a cucc, Benedek ajánlásával (aki egy hétig nem evett húst!) hallgassuk meg közben a The Ergs! Upstairs/Downstairs című lemezét! Nekem tisztára a Descendents ugrik be róla.
Kicsit más taktikát próbáltam most, olajon megpároltam a kis kockára vágott hagymát (sóztam is persze), majd tűzről lehúzva szórtam bele kevés paprikát (csak a színe miatt), majd rádobtam a már kiengedett babot. A mirelit verziót csak 10 percig kell főzni, szóval kevés vizet dobtam alá, szórtam bele egy kis borsot, majorannát, és most ugrik be, hogy a fokhagymát tökre kifelejtettem…Amíg ez főtt, kis csöbörben egy kanál lisztet olajjal kevertem össze, majd kevés vízzel higítottam, amennyire tudtam, csomómentesre. Ezt idővel beleöntöttem a főzelékbe, elkevertem, aztán holnap meglátjuk, mi lett belőle. A feltétet is majd megsütöm este, kiváncsi vagyok, mit tud ez a hurka így.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
barnarizs hurka, wtf?!
VálaszTörlésA vegetárius pecsenyezsír se rossz. Nem értem miért nem lehet ezeknek új nevet találni.
VálaszTörlésA hurkáról gondolom mindenkinek a húsos cucc jut eszébe. Definiálja már valaki a hurkát, mert elbizonytalanodtam:)
http://www.youtube.com/watch?v=GAvU1fmTJ3c pff :D
Hat a hurka az hurka, sztem tokmindegy, hogy hivod, ha jo ize van. En nagyon szeret(t)em a hurkat, szoval remelem ez emlekeztet majd az igazira.
VálaszTörléshttp://www.chew.hu/hurka.html
http://mek.niif.hu/02100/02115/html/2-1445.html
http://disznotor.blog.hu/
köszi a linkeket
VálaszTörlésén inkább sült "kóbász" párti voltam
Továbbra sem eszem húst :)
VálaszTörlésHelyes! :)
VálaszTörlésÉn már olyan sok mindent főztem és készítettem innen. De mindig csendben voltam. Most szeretném ezt meg köszöni neked és Kellemes ünnepeket kívánni.
VálaszTörlésSzia
Kati
Koszi! :)
VálaszTörlés