A mai recept Ilditől származik, a BioVilág blogból, ami itt jobbra is be van linkelve, csekkoljátok!
Persze kicsit személyreszabtam magamnak, hogy milyen lett, az holnap fog kiderülni, mindenesetre elég jól néz ki. A köret nálam hagymás törtkrumpli lesz, amiről egyszer régebben már írtam.
Hagymás-almás tofu
Hozzávalók:
fél fej vöröshagyma
1 fej lilahagyma
1 adag póréhagyma
1-2 fokhagyma
masfél fej alma
1 csomag tofu (füstölt, ha van)
fűszerek (só, bors, szójaszósz)
olajok (kukorica, tökmag, oliva)
Idő: vasárnap este enyhén másnaposan max 1 óra alatt össze lehet dobni, hallgassunk hozzá nyugató zenét, Bob Marley korai African Herbsman-je pont jó lesz.
Lenmagolajam nincs, mostanában kukoricaolajat használok, egész jó. Hogy mennyire egészséges, fogalmam nincs. Az olajon fél lila és fél vöröshagymát megpirítottam, majd beledobáltam a kockákra vágott tofut. A tofu lényege, hogy fűszerezzük rendesen, egyébként nem sok íze van. Nyomattam rá tehát tökmagolajat meg szójaszószt rendesen, só, bors alap, arra érdemes figyelni, hogy a szójaszósz is sós. Egy kis darabolt fokhagymát is raktam rá. Amikor a tofunak már volt valamennyi színe, rádobtam a felkarikázott póréhagymát, majd a végén az almaszeleteket is. Érdemes kis lángon fedő alatt párolni egy kicsit.
Amíg a tofuval szórakoztam, megfőztem pár krumplit annyira, hogy könnyen szétpaszírozhatók legyenek. A tofus cuccot átpakoltam dobozba (abban viszem melóba), a maradék olajhoz olivaolajat és a maradék fél lilahagymát raktam, majd a pirított hagymára pakoltam a krumplit. Megsóztam, összekevertem.
2010. február 21., vasárnap
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Ahogy tanálcsoltad, szereztem szójaszószt a tofurántottához. Tényleg sokkal jobb lett, bár én a kész ételre öntöttem.
VálaszTörlésEz az alma adalék felkeltette az érdeklődésem. Szerintem köret nélkül is jó lehet.
A szojaszoszt szerintem erdemes mar sutes/fozeskor hasznalni, de utolag a kajara onteni is kiraly.
VálaszTörlésEleg jo lett a fenti kaja, probald ki! A sok fuszer a lenyeg szerintem.
Húúú! Jól hangzik!
VálaszTörlésKínaiban szoktam enni hagymás tofut, mindigis szerettem volna otthon elkészíteni. Ez olyasminek néz ki...
Vennem kell szójaszószt...
Szojaszosz alap, vegyel!
VálaszTörlésEz nagyon jó lett! Köszönöm a receptet!
VálaszTörlésA szójaszósz tényleg zseniális, Tamarit vettem..
Eljen!
VálaszTörlés