2010. február 11., csütörtök

Paprikás krumpli répával

Update: ennek így nem sok íze lett, ma ez volt ebédre. Mindenképp érdemes hozzácsapni még fűszereket, de méginkább valami fűszeres tofut/szejtánt/búzakolbászt...

Ha lenne olcsót gyorsan sorozat a blogban, ez lenne hozzá az első bejegyzés. Annyira egyértelmű és egyszerű kaja, hogy alig van pofám ide berakni, csak már annyira rég volt bejegyzés, hogy kell valami. Recept persze ezer van a neten, most leírom, én hogy csináltam. Esetleg ezt a cikket érdemes elolvasni még. Akartam bele szejtánt rakni, de végül a vadas készítésekor maradt két szál répát használtam fel inkább

Paprikás krumpli répával


Hozzávalók
pár krumpli
2 szál répa
1 hagyma
1 zöld paprika
nehány gerezd fokhagyma
fűszerek (só, bors, paprika, piros arany, erőspaprika)
olaj

Idő: nem kell sok idő ezt összedobni, de kell reklámoznom a jövő hét végi KA!B support bulit, szóval hallgassatok Reflections of Internal Rain-t főzés közben!

A hagymát olajon megpirítottam, majd kicsit megpároltam benne a felkarikázott répát. Ez volt most kolbász helyett. Tűzről lehúzva szórtam rá sok paprikát, hogy szép legyen, összekevertem, majd rádobtam a felvágott krumplit, elvileg annyi víz kell rá, hogy kb. ellepje, ez szerintem kicsit sok. Beleraktam a felvágott zöldpaprikát, a feldarabolt fokhagymát, sót, borsot, egy szép szárított erőspaprikát és egy adag pirosaranyat. Főztem, kavargattam, aztán kész. Én úgy szeretem, ha rendesen szétfő a krumpli, nem marad sok leve, viszont csípős, mint állat. Nem lett rossz. Legközelebb próbálok valami izgalmasabb recepttel visszatérni.

2 megjegyzés:

  1. Próbáld ki egyszer indiai fűszerekkel, úgy is nagyon finom. Római kömény és curry.

    Placek

    VálaszTörlés
  2. Zenekaroknak mindig ezt csinálunk vagy lecsót!!!Olcsó és nagyon finom!
    Még sok ezer bejegyzést nagyon jó a blog!

    Makkúr

    VálaszTörlés