2010. május 31., hétfő

Mit kenjek a kenyérre? 11. - Nyers zellerkrém

Ha lenne raw food blogom, oda ezt most felpakolhatnám. A zeller király dolog, szerepelt is már párszor a blogban, a friss, idei, nagylevelűt már sokat dicsértem. A waldorf salátában ugye dióval szokás enni, szóval gondoltam csinálok belőle valami diós krémet, de főzni nem volt kedvem, meg nyersen még királyabb az íze, szóval ez lett belőle. Természetesen tetszőlegesen módosíthatók az adalékok.

Nyers zellerkrém

ilyen volt

ilyen lett

Hozzávalók
egy friss zeller levelestül
dió
tökmag
olivaolaj
fokhagyma
só, bors

Idő: pár perc, de akkor is teljes albumot ajánlok, a Klingonz legendás Blurb-jét, annak örömére, hogy idén játszanak Csehországban a Mighty Sounds feszten, ott a helyem. Dead Kennedys psychobilly feldolgozásban, kell ennél több?

Az elkészítés elég egyszerű: a hozzávalókat izlés szerint adagoljuk, adunk hozzá vizet, majd turmixolunk ezerrel. Kenyérre kenés után további zöldségek pakolhatók rá.

2 megjegyzés: