Pofonegyszerű receptjeink nemlétező sorozatunk most következő részében a gombapörköltről lesz szó.
Gombapörkölt nokedlivel
Hozzávalók
tetszőleges mennyiségű gomba
egy fej hagyma
néhány gerezd fokhagyma
olaj
opcionális: szójatejszín
fűszerek (só, bors, paprika, tárkony, chili, petrezselyem, ...)
nokedlihez:
egy krumpli
liszt
Idő: a pörkölt fél óra alatt megvan, a nokedli már macerásabb, szóval legalább kétszer hallgassuk meg a From The Depths Germinate lemezét, amit ma élőben is prezentáltak a Mappa klubban.
Talán felesleges is leírni, de azért a rend kedvéért: a hagymát felkockáztam és kevés olajon megpirítottam. Megsóztam, a tűzrő lehúzva szórtam rá pirospaprikát, majd a felkockázott gombát rádobtam kevés vízzel és főztem egy darabig. Fűszereztem mindenfélével, ami eszembe jutott (lásd a hozzávalóknál), a friss, idei fokhagyma például elég király, olyan brutál csípős, hogy csak na. A végén öntöttem bele kevés szójatejszínt tejföl helyett.
A vegan nokedlit a korábban már leírt zsemlegombóchoz hasonlóan csináltam, tojás helyett főztem egy kis szem krumplit, vízzel összetörtem, majd liszttel tésztát kevertem belőle. Megsóztam, majd forró vízbe szaggatva megfőztem. A vízbe érdemes kevés sót és olajat rakni és a nokedliket időnként kihalászni, mert nekem elégge szétfőttek sajnos...
2010. május 26., szerda
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
zenei ajánló 10pontos én ajkánláttam
VálaszTörlésŐket.
Nokedlit én többfajta lisztből szoktam,de ezta krumplisat is megprobálom
solej
udv
VálaszTörlésamugy ha a nokedlit csak hagyomanyos modon keszited el, csak tojas helyett egy ici-pici kurkumat teszel(csak ne legyen nagyon hig)
, akkor is nagyon fincsi. :)
Reka uk