Lecsó

Hozzávalók:
fél kg paradicsom
4-5 zöldpaprika
2-3 hagyma
1 erőspaprika
néhány gerezd fokhagyma
olaj
fűszerek (só, bors, paprika)
Idő: max egy óra, de inkább kevesebb. Főzés közben nyomassunk német hardcore-punkot, a tavalyi nyár slágerét! Dean Dirg – Raus!
Úgy gondoltam, legyen benne hagyma rendesen, de a szokásos pörköltalapot se hagyhatom ki, szóval olajon megpirítottam az egyik hagymát felkockázva sóval, aztán öntöttem hozzá egy kis vizet és a maradék hagymát félbevágva, karikázva pároltam meg egy kicsit. A tűzről lehúzva szórtam rá pirospaprikát, majd visszatéve rádobtam a feldarabolt paprikát, paradicsomot, fokhagymát, erőspaprikát (csak ésszel!). Ne törődjünk az egyes receptekben emlegetett paradicsom hámozással meg ilyenekkel, abban van a vitamin! Kevés vizet öntöttem hozzá (ne sokat, mert lesz leve amúgy is), aztán főztem egy darabig. Kóstolás után lehet sózni, borsozni, vagy tetszőlegesen fűszerezni. A korábbról maradt zöldséges rizzsel és hajdinával legalább két ebédnyi kijön belőle. Amúgy lehet belőle rizses lecsót vagy bármi mást csinálni, például akartam ma káposztát is rakni bele, csak elfelejtettem venni. Majd legközelebb!
A kép alapján látom, te inkább bő lével szereted, én jobban le szoktam sütni. Ízlések...
VálaszTörlésAmúgy jól néz ki. A rizses lecsót én is próbáltam már.
Placek
Igy sikerult. :) Nem kellett volna annyi vizet hozzaontenem, utana meg mar nem volt energiam kivarni, amig elfo.
VálaszTörlés