2010. május 17., hétfő

Babos káposzta bulgurral

Oké, ez most elég nagy csalás, mert a babos káposzta létező kaja, savanyú káposztából, hagyományos recept alapján, főleg télen főzik, a Google ad is rá elég sok találatot. A mai recept viszont más, tavaszi, friss káposztából és salátababból, saját improvizáció alapján.

Babos káposzta bulgurral


Hozzávalók:
egy fej hagyma
egy kisebb fej idei káposzta
néhány gerezd fokhagyma
negyed kg salátabab (vagy bármilyen más bab)
10 dkg bulgur
fűszerek (só, bors, paprika, chili, stb.)

Idő: a bab főzésével több óra elmegy, szóval hallgassunk Disfear-t, leginkább a Misanthropic Generation című alapvetést, sokszor egymás után.


Az eleje olyan, mintha bableves készülne, a szokásos pörköltalapra (kockázott hagyma olajon párolva, +só, tűzről lehúzva pirospaprika) vízzel együtt rádobtam a korábban beáztatott babot, majd főztem pár órát. Komolyan, beleőrül az ember, mire kész lesz. Aztán rádobtam a feldarabolt káposztát, olyan szép volt már nyersen is! A végén hogy töményebb legyen, öntöttem bele kevés bulgurt. Fűszerezés: só, bors, chili, vagy ami még tetszik. Érdemes folyamatosan pótolni a vizet és kavargatni, mert könnyen odaég. Az eredmény egész jó lett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése