Babos káposzta bulgurral

Hozzávalók:
egy fej hagyma
egy kisebb fej idei káposzta
néhány gerezd fokhagyma
negyed kg salátabab (vagy bármilyen más bab)
10 dkg bulgur
fűszerek (só, bors, paprika, chili, stb.)
Idő: a bab főzésével több óra elmegy, szóval hallgassunk Disfear-t, leginkább a Misanthropic Generation című alapvetést, sokszor egymás után.

Az eleje olyan, mintha bableves készülne, a szokásos pörköltalapra (kockázott hagyma olajon párolva, +só, tűzről lehúzva pirospaprika) vízzel együtt rádobtam a korábban beáztatott babot, majd főztem pár órát. Komolyan, beleőrül az ember, mire kész lesz. Aztán rádobtam a feldarabolt káposztát, olyan szép volt már nyersen is! A végén hogy töményebb legyen, öntöttem bele kevés bulgurt. Fűszerezés: só, bors, chili, vagy ami még tetszik. Érdemes folyamatosan pótolni a vizet és kavargatni, mert könnyen odaég. Az eredmény egész jó lett.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése