Zöldbabfőzelék sült cukkinivel
Hozzávalók:
egy adag friss zöldbab
kevés liszt
egy kis hagyma
néhány gerezd fokhagyma
cukkini
mindenféle fűszerek, amiket talál az ember
Idő: nem kell sok, hallgassuk meg főzés közben Nikola Sarcevic új lemezét. Mint az köztudott, Nikola a Millencolin énekese és szólóban is elég jól nyomja.
A babot megpucoltam, a két végéből kell keveset levágni és próbálni minél többet lehúzni a szálkás részből is, úgy lesz a legjobb. Feladaraboltam, majd nekiálltam a hagymának, felkockázva olajba dobtam, megsóztam, majd idővel mehet is rá a bab vízzel. Puhuljon, fűszerezzük (só, bors, meg ami még tetszik), mehet bele a fokhagyma, aztán rántást kell csinálni, ami nálam kb. annyiból állt, hogy kevés vízben oldott lisztet kevertem hozzá. Szóvál inkább volt ez párolt bab liszttel, mint főzelék, de a bab a lényeg, nem a fehér genya, ez nem a közétkeztetés. A cukkiniket karikákra vágtam és páclébe dobtam. Mindenféle fűszereket, amiket találtam beleszórtam vízbe, öntöttem hozzá kevés olajat, majd a cukkinit. Hagytam kicsit állni, majd szépen átsütöttem. Baromi egyszerű, mégis megdicsérték a húsevő haverok is az eredményt. Csak a jó fűszereket kell eltalálni. Friss kenyérrel érdemes megenni az egészet.
A képek telefonosak, bocs...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése