2011. január 5., szerda

Rakott káposzta

Ma egy fél fej maradék lilakáposztát kellett elhasználnom, ezért készült rakott káposzta. A receptnek semmi köze a hagyományos, savanyúkáposztát felhasználó verzióhoz, igazából fejből és pár netes recept alapján készült, semmi trükk nincs benne. Hasonlít a dolog egy korábbi rakott tök verzióhoz.

Rakott káposzta

ott a bringám a háttérben!

Hozzávalók:
fél fej káposzta
3-4 krumpli
egy csomag szójagranulátum (pl. Haas)
egy fej hagyma
néhány gerezd fokhagyma
marék rizs
olaj
fűszerek (só, bors, pirospaprika, vegeta, chilipor, stb.)

Idő: egy óra bizos kell rá, plusz a sütés, zenei ajánlatom a főzéshez ma a Random Chords első EP-je, a myspace-ükön hallgatható, de CD-n még jobb.

A krumplikat megfőztem, megpucoltam. A káposztát levelekre bontottam, sós vízben félpuhára főztem. A hagymát felvágtam, olajban pirítottam, rádobtam a fokhagymát, majd tűzről lehúzva a pirospaprikát. A vegetás vízbe áztatott szója következett, igyekeztem elfőzni a vizet és kicsit megpirítani. Fűszereztem (só, bors, chili, tetszőleges egyéb), majd amikor már ízre jó volt, hozzákevertem a korábban megfőzött rizst. Ha kész vannak a hozzávalók, csak rétegezni kell. Nálam így nézett ki: olajozott tepsibe krumpli, szójás cucc, káposzta, szójás cucc, káposzta, krumpli. Aki akar, még tehet valamit a tetejére, nekem most nem volt semmi.

2 megjegyzés:

  1. lilakaposztabol coleslow is finom, kb egyenlo aranyban repa es kapszta reszelve, bele kis hagyma (tenyleg negyed fej eleg, azt viszont erdemes reszelni), raonteni annyi tejfolt/majonezt/joghurtot, illetve ezek akarmilyen aranyu elegyet, h mindenhol bekenje, kedvenc fuszerek es eheto is, 2-3 napig hutoben csak jobb lesz

    kb 5 perc, zenet nem tudok ajanlani, max Pacherbelt vagy Haydnt ;)

    zs

    VálaszTörlés
  2. Koszi a tippet! Komolyzeneben kevesbe vagyok otthon sajnos.

    VálaszTörlés