Rakott káposzta
Hozzávalók:
fél fej káposzta
3-4 krumpli
egy csomag szójagranulátum (pl. Haas)
egy fej hagyma
néhány gerezd fokhagyma
marék rizs
olaj
fűszerek (só, bors, pirospaprika, vegeta, chilipor, stb.)
Idő: egy óra bizos kell rá, plusz a sütés, zenei ajánlatom a főzéshez ma a Random Chords első EP-je, a myspace-ükön hallgatható, de CD-n még jobb.
A krumplikat megfőztem, megpucoltam. A káposztát levelekre bontottam, sós vízben félpuhára főztem. A hagymát felvágtam, olajban pirítottam, rádobtam a fokhagymát, majd tűzről lehúzva a pirospaprikát. A vegetás vízbe áztatott szója következett, igyekeztem elfőzni a vizet és kicsit megpirítani. Fűszereztem (só, bors, chili, tetszőleges egyéb), majd amikor már ízre jó volt, hozzákevertem a korábban megfőzött rizst. Ha kész vannak a hozzávalók, csak rétegezni kell. Nálam így nézett ki: olajozott tepsibe krumpli, szójás cucc, káposzta, szójás cucc, káposzta, krumpli. Aki akar, még tehet valamit a tetejére, nekem most nem volt semmi.
lilakaposztabol coleslow is finom, kb egyenlo aranyban repa es kapszta reszelve, bele kis hagyma (tenyleg negyed fej eleg, azt viszont erdemes reszelni), raonteni annyi tejfolt/majonezt/joghurtot, illetve ezek akarmilyen aranyu elegyet, h mindenhol bekenje, kedvenc fuszerek es eheto is, 2-3 napig hutoben csak jobb lesz
VálaszTörléskb 5 perc, zenet nem tudok ajanlani, max Pacherbelt vagy Haydnt ;)
zs
Koszi a tippet! Komolyzeneben kevesbe vagyok otthon sajnos.
VálaszTörlés