2011. január 30., vasárnap

Brokkolis tészta és brokkolikrém

Ez a századik bejegyzés, éljen! A múlt hét végén brokkolis cuccokat csináltunk. A fotó nem túl gusztusos, de a kaja jó volt. A két receptre együtt elég egy óra, a hozzávaló zene elég egyértelmű, az új Social Distortion most kötelező.

Brokkolis tészta


Hozzávalók:
tetszőleges mennyiségű brokkoli virága
egy hagyma
néhány gerezd fokhagyma
egy dl szójatejszín
egy kanál liszt
akármilyen durumtészta
fűszerek (só, bors, fehérbors, szerecsendió)

Elég egyszerű a dolog, a brokkoli virágait levagdostuk, jól megmostuk, majd az olajon párolt hagymára dobtuk. Mehet bele fokhagyma, só, bors, fehérbors, szerecsendió és persze víz, hogy megfőjön a cucc. Nem kell neki sok idő. Raktunk bele kevés lisztet, hogy sűrűbb legyen az egész és kevés szójatejszínt öntöttünk még hozzá. Durumtésztával király.


Mit kenjek a kenyérre? 14. - Brokkolikrém

Hozzávalók
tetszőleges mennyiségű brokkoli lába
egy hagyma
néhány gerezd fokhagyma
citromlé
olivaolaj
fűszerek (só, bors, chili)

A brokkoli lábából krém lett, a korábbi krémreceptekhez hasonlóan. A lábakat mosás után pucolni kell, ha nagyon kemények, aztán feldarabolni. Hagyma és fokhagyma az olajra, aztán a brokkoli és kevés víz. Fűszernek só, bors, chili, esetleg egyéb is. Amikor megfőtt a cucc és a víz nagy része is elfőtt, mehet a turmixolás (érdemes megvárni, amíg kicsit kihűl). A pépbe szokás szerint kevertem olivaolajat és most egy kis citromlé is került bele.

3 megjegyzés:

  1. itt tiprodtam, h mi legyen a brokkolival, tesztaszosz lesz, koszi :)

    en tejfollel fogom kesziteni tejszin helyett (ez van, az nincs), a tesztaval egyutt fozom a brokkolit, 10 percnel annak sem kell tobb es pestoval kicsit dobok rajta, a gyerek ugy jobban eszi majd

    zs

    VálaszTörlés
  2. esakkor itt az en receptem

    vizet forral, aproravagott brokkoliszár bele, 5 perc utan a teszta es a tobbi brokkoli bele, kozben lajt besamel foz, bele sajt (cheddar mert itt az a trappista), kis bors, mustarpor, szerecsendio mert szeretjuk, mikor kesz a teszta/brokkoli, vizet leszur es mindent osszekever es kesz

    zene: a gyerek klarinetgyakorlasa, hepiborzdej meg hullapelyhes, idonkent sikoltozosban, kifejezetten punk ;)

    zs

    VálaszTörlés