2011. február 17., csütörtök

Kukoricás batyu

Primitív kaják sorozatunk újabb részében mirelit levelestésztát tömünk meg tetszőleges zöldséggel. Ma kukorica és hagyma került bele, de szinte bármi mehet. Pillanatok alatt kész, főzelékekkel király.

Kukoricás batyu


Hozzávalók:
egy csomag mirelit levelestészta (biztos lehet házilag is csinálni valahogy)
egy kukoricakonzerv
egy csomag újhagyma levele (a hagymát meg lehet enni)
néhány fej vöröshagyma
olaj
fűszerek (só, bors, római kömény, bármi egyéb)

Idő: sütéssel együtt jó fél óra, az új Ruidosa Imundicia lemezt ajánlom, mert nagyon király.

A tésztát hagytuk kiolvadni, eközben összedobtuk a tölteléket. Olajon pirítottuk a hagymaleveleket karikázva, majd jöhetett a kukorica és a karikákra vágott hagyma. Az egészre sót, borsot, római köményt szórtunk, majd pár perc keverés után le is lehet venni a tűzről. A tésztát kinyújtottuk, feldaraboltuk, a darabokba tölteléket pakoltunk, majd különböző formájú batyukat készítettünk. Lett téglalap alapú, négyzetes és kígyó is. Olajozott sütőbe pakoltuk a batyukat. Érdemes a tésztát vékonyra nyújtani és helyet hagyni a tepsiben, mert megnőnek a batyuk sütés közben. Addig sütöttük, amíg szépek nem lettek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése