2011. február 19., szombat

Spenótos galuska

Írtam már korábban vegan galuskáról, ez kb. annyiban különbözik a korábbitól, hogy raktam bele spenótot is. Magában is elég jó, de gombapörkölttel még jobb.

Spenótos galuska


Hozzávalók:
negyed kiló spenót
1 krumpli
liszt
néhágy gerezd fokhagyma
olaj, olivaolaj
só, bors

Idő: elég macerás a dolog, szóval számoljunk egy órával és készítsük be a From The Depth új split albumát a lejátszóba!

A spenótot megmostam, a szárait letépegettem, majd apróra felvágtam. Felmelegített olajra tört fokhagymát dobtam, majd megfonnyasztottam rajta a spenótot, raktam bele sót, borsot. A krumplit megfőztem, megpucoltam, összetörtem, majd vizet, a spenótot és lisztet hozzáadva elkészítettem a tésztát. Ezt is érdemes sózni, én egy kevés yofut is raktam bele, mert volt itthon. Kanállal szaggattam az eredményt forró vízbe, a kiszedett galuskákat olivaolajba pakoltam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése