Megint nem érek rá bloggolni, pedig egy vendégposzt is publikálásra vár, igyekezni fogok. Addig itt egy rövid mai kreáció.
A quinoa-t egy svéd kollegám ajánlotta, Stockholmban szereztem be egy dobozzal, de elvileg itthon is kapható bioboltokban. Érdemes google-be beütni, sokat írnak róla, nagyon egészséges. Mi fekete quinoa-t főztünk répával.
Szejtánpörkölt répás quinoa-val
Hozzávalók:
2 répa
fél doboz quinoa
olaj
só, bors
A többit lásd a korábbi leírásban.
Idő: kell fél óra, addig pörgessünk Black Flag-et a lemezjátszón!
A szejtánpörkölt a korábbiakban leírtak alapján készült.
A quinoa-t beáztattuk kb. 20 percre langyos vízbe, a répát megpucoltuk és karikára vágtuk. Olajon és kevés vizen pároltuk a répát, majd hozzáöntöttük a quinoa-t. Fűszereztük, majd kb. 25 percig főztük. A vizet többször pótolni kellett. Az eredmény elég érdekes lett, kicsit mák jellegű a cucc, még kísérletezni kell vele, hogy legközelebb jobb legyen. Rizzsel keverve egész ehető lett. Az elkészítésre is sok variáció van a neten, szóval főzés előtt érdemes utánanézni.
2010. november 21., vasárnap
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
finom volt!
VálaszTörlésQuinoa-ból még nem ettem feketét, de biztos finom lehet. Salátákhoz is igen jól lehet alkalmazni, amikor Londonban dolgoztam egy bioboltban rendszerint volt quinoa saláta.
VálaszTörlésKaja királyul néz ki.
Placek