2010. november 21., vasárnap

Szejtánpörkölt répás quinoa-val

Megint nem érek rá bloggolni, pedig egy vendégposzt is publikálásra vár, igyekezni fogok. Addig itt egy rövid mai kreáció.


A quinoa-t egy svéd kollegám ajánlotta, Stockholmban szereztem be egy dobozzal, de elvileg itthon is kapható bioboltokban. Érdemes google-be beütni, sokat írnak róla, nagyon egészséges. Mi fekete quinoa-t főztünk répával.

Szejtánpörkölt répás quinoa-val


Hozzávalók:
2 répa
fél doboz quinoa
olaj
só, bors
A többit lásd a korábbi leírásban.

Idő: kell fél óra, addig pörgessünk Black Flag-et a lemezjátszón!

A szejtánpörkölt a korábbiakban leírtak alapján készült.

A quinoa-t beáztattuk kb. 20 percre langyos vízbe, a répát megpucoltuk és karikára vágtuk. Olajon és kevés vizen pároltuk a répát, majd hozzáöntöttük a quinoa-t. Fűszereztük, majd kb. 25 percig főztük. A vizet többször pótolni kellett. Az eredmény elég érdekes lett, kicsit mák jellegű a cucc, még kísérletezni kell vele, hogy legközelebb jobb legyen. Rizzsel keverve egész ehető lett. Az elkészítésre is sok variáció van a neten, szóval főzés előtt érdemes utánanézni.

2 megjegyzés:

  1. Quinoa-ból még nem ettem feketét, de biztos finom lehet. Salátákhoz is igen jól lehet alkalmazni, amikor Londonban dolgoztam egy bioboltban rendszerint volt quinoa saláta.

    Kaja királyul néz ki.

    Placek

    VálaszTörlés