2010. augusztus 3., kedd

Vörösboros szójapörkölt

Amíg Nóra tortát sütött nekem, én részegen fetrengtem vidéken. A kaja bográcsban készült, gulyás volt és pörkölt, persze messze nem vegetáriánus egyik sem. Hazaérve egyértelmű volt, hogy a vasárnap esti program csakis pörkölt főzés lehet.

Vörösboros szójapörkölt

nem a legjobb kép, de ezt sikerült

Hozzávalók:
1 üveg nem túl drága vörösbor
két doboz/zsák szójakocka (nekem a Haas teljesen bevált)
egy fej hagyma
néhány gerezd fokhagyma
kevés zöldpaprika
1-2 paradicsom
kevés erőspaprika
olaj
fűszerek (só, bors, paprika, vegeta)

Idő: gyorsan kész van, de a bort is el kell kortyolgatni, vasárnap estére remek lesz egy kis Long Beach Dub Allstars hozzá.


Borból persze nem volt olcsó az éjjelnappaliban, de így legalább amit meg kellett inni, az is elég jó volt. Az elkészítés pofonegyszerű és már mindenki tudja, de azért leírom. A hagymát felkockáztuk apróra, olajban pároltuk, idővel hozzádobtuk az ugyancsak felvágott fokhagymát, majd tűzről lehúzva rászórtuk a pirospaprikát. Mehet bőven, meg persze só is. A pár órára vegetás vízbe áztatott szója következik, majd egy adag bors. Főjön a cucc, közben vágjuk apróra a paprikákat, paradicsomot, és keverjük hozzá. Elvileg ennyi a pörkölt, a bor adagolása kérdéses még, mi több részletben adtuk hozzá, mindig pár löttyintésnyit. Így folyamatosan kapta a boros ízt, ami elfőtt, azt pótoltuk. Az eredmény szinte olyan lett, mint egy igazi pörkölt. Vegan tarhonyával vagy főtt krumplival fogyasztandó.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése