Fokhagyma krémleves

Hozzávalók:
jópár gerezd fokhagyma
egy kisebb vöröshagyma
egy kisebb krumpli
1-2 leveskocka
2 dl szójatejszín
olaj
fűszerek (só, bors, petrezselyem, …)
Idő: Az új Streetlight Manifestot kell meghallgatni közben, és már kész is.
A zöldségeket megpucoltam, majd kevés olajban a nagyobb darabokra vágott hagymát és a felezett fokhagymákat fedő alatt kis lángon pároltam. Kis vizet is érdemes hozzáönteni, úgy kevésbé ég oda. A krumplit apró kockákra vágtam, hogy gyorsabban megfőjön és egy liter vizzel és a két leveskockával (az utolsó két bio leveskockám volt, valószínűleg egy is elég lett volna, mert elég sós lett a végeredmény) az eddigiekhez öntöttem. Szórtam még bele borsot, majd vártam, hogy megfőjön a cucc. Ha puha a krumpli, mehet az egész a turmixba (botmixerrel biztos egyszerűbb, de az nincs). Elég sűrű lett az eredmény, mert a lé nagy része elfőtt, szóval faszán ki is fröcskölt első körben a turmixolmány mindenhova, mert ledobta a fedőt, igazán nagy élmény volt. Az eredményt vízzel érdemes higítani, majd a szójatejszínt beleönteni és még pár percig főzni. A végén mehet bele a petrezselyem, meg szerecsendió, ha van (nekem nem volt). Tálaláskor különböző dolgokkal lehet feldobni a levest, én ezeket próbáltam, mind bevált:
- kockázott nyers fokhagyma, hogy még erősebb legyen az íze, meg egészséges is
- kockázott pirított kenyér
- a vegan sajt készítésekor már emlegetett sörélesztő pehely, ebben sok a B vitamin, meg olyan, mintha sajtot szórna bele az ember, tök jó
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése