Rakott kelbimbó

Hozzávalók
1 tálca kelbimbó
3 répa
1 lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
fél doboz yofu
1 kocka tofu
10-20 dkg zsemlemorzsa
olaj
kevés ecet
fűszerek (só, bors, köménymag, …)
Idő: el lehet pepecselni vele egy darabig, a sütésre is kell legalább fél óra, szóval hallgassunk főzés közben Tsunami Bomb-ot, sokat! Az apropó az, hogy holnap (ma) este a Mappában játszik a Nothington, amiben két tag is a TB-ból van.
A kelbimbókat a neten olvasottak szerint tisztítottam meg, tehát a végükből kicsit levágtam és ahol kellett, a mocskos külső leveleket levettem. Aztán 10 perc alatt félig megfőztem az eredményt sós, kissé ecetes köményes vízben. A répa a legutóbbi vegangulyásból maradt, szóval nem volt épp friss, fel kellett már használni. Pucolás után felkarikáztam és kevés olajon megpároltam. A répákat kihalásztam, az olajba tökmagolajat öntöttem és megsütöttem benne a lapokra vágott tofut, kis borsot szórtam rá. A zsemlemorzsát serpenyőben kevés olajjal megpirítottam, vigyázat, könnyen odaég! Ez után következhetett az alapanyagok egymásra rétegzése. A kelbimbókat a prézlibe kevertem, a nagyobbakat félbevágva, majd ezt egy kiolajozott üvegtál aljára öntöttem. A kelbimbóra jött a répa-, majd a tofuréteg, majd felkarikázva a lilahagyma.


A fokhagymát apró kockákra vágtam és a yofuba kevertem, majd az eredményt ráöntöttem a többire. Legalább fél órát gondolom érdemes sütni, de igazából fene se tudja, mikor jó. Holnap kiderül, milyen lett.
Update: nagyon finom, ajánlom mindenkinek!
Szia! Szeretnék neked mielőbb egy e-mailt küldeni. Kérlek, küldd el a címed a vegavera(kukac)citromail.hu címre! Köszönöm!
VálaszTörléskuldtem...
VálaszTörlésezt természetesen mellbimbónak olvastam
VálaszTörlésaz se rossz
VálaszTörlés