2010. július 26., hétfő

Zellerkrémleves

Ma waldorf-salátát csináltunk, a vegan majonéz alapja yofu volt. Kicsit sok lett benne a fokhagyma meg az ecet, de azért ehető a végeredmény. A gyönyörű zellerlevél-köteget kár lett volna kidobni, azért levest főztünk belőle.


Zellerkrémleves

Hozzávalók:
2 fej friss zeller levele
2 kisebb krumpli
1 kis fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 korty sör
1 leveskocka
1 dl szójatej
fűszerek (só, bors, vegeta, őrölt kömény, fehérbors, stb.)

Idő: max egy óra, a Red Line Offside 2005-ös koncertfelvétele alatt elkészül.


A leveleket lemostuk, a bénább darabokat kidobtuk, a maradékot kisebb darabokra vágtuk. A hagymát és fokhagymát olajon pirítottuk kis sóval, majd a zellerlevelet rádobtuk párolódni kevés vízzel. A kockázott krumpli következett, majd a leveskocka. Sört bontottunk, rituálisan pár kortyot a főszakácsok istenének áldozatot bemutatva a lábosba öntöttünk. Megszórtuk vegetával és borssal, locsoltunk rá még vizet, hogy leves legyen belőle, majd főztük az összetevőket egy darabig. Hagyjuk kihűlni, ha van türelmünk, majd jöhet a turmixolás. Az eredményt még főztük egy darabig, raktam bele kevés szójatejet (Nóra nem javasolja), köményt, fehérborsot.

segg alakú fény csillan a levesen


Kevés tejföllel/yofuval és magvakkal (tökmag, napraforgó, mogyoró, dió) tálaljuk.

1 megjegyzés: