2011. július 26., kedd

Zöldséges rakott kelkáposzta

A lentit lassan egy hónapja írtam, de nem jutottam el a postolásig. Nem igazi rakott kel, de nekem így sikerült. A Gorillában már háromszor zabáltuk tele magunkat de a fotózás mindig elmaradt, előbb elfogyott a kaja. Mindenkinek ajánlott.

Zöldséges rakott kelkáposzta


Hozzávalók:
egy fej kelkáposzta
3 répa
egy kis fej karalábé (vagy ahogy a piacon hívják, „vajkarcsi”)
egy fej hagyma
néhány gerezd fokhagyma
fél zacskó szójagranulátum
egy dobozo szója joghurt
egy marék rizs
olaj
fűszerek (só, bors, paprika, majoranna, erőspaprika, vegeta, tb.)

Idő: sütéssel együtt bő másfél óra legalább, hallgassuk meg az Against Me! új lemezét, amin valójában régi számok vannak

A szóját vegetás vízbe áztattam. A hagymát kockákra vágva olajon megpirítottam, hozzátörtem a fokhagymákat, a tűzről lehúzva szórtam rá pirospaprikát, majd rádobtam a szóját lével együtt. Szórtam bele mindenféle fűszereket, amiket szimpatikusnak találtam. A répákat megpucoltam és felkarikáztam, a karalábét kockáztam. Pár perc főzés után a szójára dobtam a répát, majd amikor az félig megfőtt, a karalábét is. A rizst elvileg külön rétegben kell pakolni de erre nem volt energiám, szóval a szójás cuccba szórtam mosás után. Néhány kóstolás után kiderül, mikor jó már a töltelék.

A káposzta nagyobb külső leveleit sós vízben megfőztem, majd olajozott üvegtálba pakoltam. Erre jöhet a töltelék, majd levelek, majd megint töltelék és a tetejére káposzta. Kentem rá szójajoghurtot, törtem rá borsot, majd a sütőbe dobtam jó egy órára. Az eredmény egész jó lett.

2 megjegyzés: