2010. december 21., kedd

Spenótos tofuval töltött gombafejek

Ma egyéves a blog, éljen!

Ma kisérleteztem egy kicsit, az alaprecept a Chili és vaníliáról származik, de a töltelék már saját fejlesztés.

Spenótos tofuval töltött gombafejek


Hozzávalók:
néhány nagyobb gomba
fél kg. spenótlevél
egy tömb füstölt tofu
néhány gerezd fokhagyma
egy kis fej lilahagyma
sörélesztőpehely (opcionális)
fél pakk petrezselyem
olaj
fűszerek (só, bors, stb.)

Idő: másfél órával számolhatunk, mert a spenóttal sokat kell vacakolni. Hallgassunk hozzá Transplants-t!

A spenótot vízbe pakoltam, egyesével letépkedtem a szárait, majd a leveleket még egyszer lemostam. Az eredményt kisebb darabokra vágtam, majd olajon kezdtem párolni, sóztam, borsoztam. Szórtam bele apróra vágott fokhagymát. Amikor már szép spenótállaga lett, beledobáltam a kockákra vágott tofut és az egészet kavargattam még egy ideig. Hagytam kihűlni, majd raktam még bele felkockázott lilahagymát és felvágott petrezselymet. A tofukat villával összetörtem, az egészet igyekeztem minél jobban összekeverni. Ez lesz a töltelék.

A gombákat megpucoltam, megmostam, a szárakat kivágtam és félreraktam (ezekből gombás kukoricakrém készül épp). A gombafejeket olivaolajjal megkentem, sóztam, borsoztam, majd belepakoltam kézzel a tölteléket, igyekeztem minél púposabbra csinálni, így is sok töltelék maradt (ebből holnapra még csinálok valami rakott cuccot krumplival). A megtöltött gombákat tepsibe pakoltam, megszórtam sörélesztőpehellyel sajt helyett, aztán megsütöttem. 10-20 perc kell neki. A köret a fotón látható tök menő keverékből készült.

2 megjegyzés: