2013. február 6., szerda

Zöldséges édesburgonyalepény


Még él a blog! A mai recept alapanyaga az édesburgonya, avagy batáta. A neten elolvashatjuk, hogy milyen egészséges, satöbbi. Az elkészítés pofonegyszerű, a receptet innen loptam.
Zöldséges édesburgonyalepény

Hozzávalók:
1 nagy édesburgonya
tetszőleges maradék zöldségek
1 hagyma
só, vegeta vagy egyéb fűszerek
olaj
liszt, burgonyaliszt

Idő: mondjuk egy óra, hallgassuk meg párszor az új PFA remekművet!

Az édesburgonyát megpucoltam, felkarikáztam és vegetás vízbe dobtam. Melléhajítottam a maradék zöldségeket, amik voltak itthon (karalábé, fehérrépa, kevés káposzta), majd jól megfőztem az egészet. Egy hagymát megpucoltam, felkockáztam, olajon megpirítottam, majd erre ment a feldarabolt megfőtt zöldség és a batáta, amit nem kell darabolni mert szépen szétfõ. Az egészet összekavartam, raktam hozzá kevés szójaszószt, vegetát, sót. Hogy formázható legyen a cucc, raktam bele lisztet meg burgonyalisztet. Eleinte elég puha volt, de végül sikerült egy egész jó állagú valamit elérni. Olajos serpenyõbe kanálnyi adagokat pakoltam, igyekeztem kilapítani és így mindkét oldalt megsütni. Kicsit szétesnek a darabok, meg odaég, de az eredmény egész jóízű. Egy próbát megér, hajrá!



2 megjegyzés:

  1. Kedves Punk!
    Szeretnélek felkérni a NoSalty vendégbloggerének, ha érdekel a lehetőség, kérlek keress meg, az e-mailcímem: v.paucsics@nosalty.hu. :-)
    Üdv,
    Paucsics Vera, szerk.

    VálaszTörlés
  2. Díjat kaptál! :) biovilag.blogspot.com

    VálaszTörlés