2011. május 15., vasárnap

Csalános poréhagymás spenót

Szombaton a Balatonon nagyon szép csalánerdőt találtunk, szóval szedtünk egy zsáknyit. Kipróbáltuk a csalánteát, ami ízre nem nagy szám, de nagyon egészséges. A többit friss spenóttal és póréhagyma zöld részével kavartuk össze.

Csalános poréhagymás spenót


Hozzávalók:
fél kiló spenót
pár marék csalánlevél
egy póréhagyma
néhány gerezd fokhagyma
egy dl szójatej (opcionális)
egy csomag tészta (durum vagy esetünkben tönköly)
olaj
fűszerek (só, bors, szerecsendió, fehérbors, stb.)

Idő: a csalánnal el kell szórakozni, szóval úgy ¾ óra. Zene helyett most kivételesen videót ajánlok, ezt kell folyamatosan nézni főzés közben, megéri:



A csalánt Nóra kezelte (gumikesztyűben, de még így is csípett), le kell tépkedni a leveleket, átmosni, leforrázni, majd felvágni. A póréhagyma fehér része salátába ment, a zöld leveleket felkarikáztuk, a spenótot mosás után ugyancsak daraboltuk. Az olajra először a póré és a szétnyomott fokhagyma ment, aztán a csalán, majd a spenót is. Meg kell párolni, hogy szépen összeessen az egész. Fűszernek só, bors, kevés szerecsendió és fehérbors ment, löttyintettünk rá egy kis szójatejet, aztán amikor már szimpi volt a dolog, lezártuk alatta a lángot. Tésztával kavarva lesz holnap ez az ebéd, de már megkostoltuk, elég jó.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése