2011. február 19., szombat

Spenótos galuska

Írtam már korábban vegan galuskáról, ez kb. annyiban különbözik a korábbitól, hogy raktam bele spenótot is. Magában is elég jó, de gombapörkölttel még jobb.

Spenótos galuska


Hozzávalók:
negyed kiló spenót
1 krumpli
liszt
néhágy gerezd fokhagyma
olaj, olivaolaj
só, bors

Idő: elég macerás a dolog, szóval számoljunk egy órával és készítsük be a From The Depth új split albumát a lejátszóba!

A spenótot megmostam, a szárait letépegettem, majd apróra felvágtam. Felmelegített olajra tört fokhagymát dobtam, majd megfonnyasztottam rajta a spenótot, raktam bele sót, borsot. A krumplit megfőztem, megpucoltam, összetörtem, majd vizet, a spenótot és lisztet hozzáadva elkészítettem a tésztát. Ezt is érdemes sózni, én egy kevés yofut is raktam bele, mert volt itthon. Kanállal szaggattam az eredményt forró vízbe, a kiszedett galuskákat olivaolajba pakoltam.

2011. február 17., csütörtök

Kukoricás batyu

Primitív kaják sorozatunk újabb részében mirelit levelestésztát tömünk meg tetszőleges zöldséggel. Ma kukorica és hagyma került bele, de szinte bármi mehet. Pillanatok alatt kész, főzelékekkel király.

Kukoricás batyu


Hozzávalók:
egy csomag mirelit levelestészta (biztos lehet házilag is csinálni valahogy)
egy kukoricakonzerv
egy csomag újhagyma levele (a hagymát meg lehet enni)
néhány fej vöröshagyma
olaj
fűszerek (só, bors, római kömény, bármi egyéb)

Idő: sütéssel együtt jó fél óra, az új Ruidosa Imundicia lemezt ajánlom, mert nagyon király.

A tésztát hagytuk kiolvadni, eközben összedobtuk a tölteléket. Olajon pirítottuk a hagymaleveleket karikázva, majd jöhetett a kukorica és a karikákra vágott hagyma. Az egészre sót, borsot, római köményt szórtunk, majd pár perc keverés után le is lehet venni a tűzről. A tésztát kinyújtottuk, feldaraboltuk, a darabokba tölteléket pakoltunk, majd különböző formájú batyukat készítettünk. Lett téglalap alapú, négyzetes és kígyó is. Olajozott sütőbe pakoltuk a batyukat. Érdemes a tésztát vékonyra nyújtani és helyet hagyni a tepsiben, mert megnőnek a batyuk sütés közben. Addig sütöttük, amíg szépek nem lettek.